Info

Over

Het artistieke werk van Hans Jeths speelt zich af op het grensgebied van theater met beeldende kunst, fotografie, performance, storytelling en poëzie. Hij maakt portretten, zelfportretten en gebruikt bestaande portretten uit oude fotoarchieven. Ook werkt hij graag op straat en in de natuur.

In veel van zijn werk combineert hij beeld met tekst.


Het stilstaande beeld van een foto maakt tijd zichtbaar en voelbaar. Met mijn fotografie-werk verken ik de verschillende rollen rond mijn makerschap. Behalve als fotograaf breng ik mijzelf ook in het maakproces als acteur, model, storyteller, schrijver, dichter en curator. 

Waar een fotowerk de tijd stil zet, opent zich een ruimte naar de innerlijke belevingswereld van de toeschouwer, naar zijn verhalen, dromen, verlangens en herinneringen.


Vanuit verschillende perspectieven bevraag ik de karakters in de verhalen die ik vertel. Ook een dier, een boom of een gebouw zie ik als een karakter. Net als bij mensen ben ik benieuwd naar hun geschiedenis, hun herinneringen, hoe ze zich tot elkaar verhouden, hun verwantschappen, conflicten en verlangens. 

Door een tekstfragment, gedicht - of door enkel een titel toe te voegen aan een beeld - versterk, verstoor of stuur ik het gevoel voor tijd en ruimte. Hier wordt de toeschouwer aangezet, om zijn eigen verhaal van dat moment aan te kijken. Welke dialoog in hemzelf gaat lopen? Welke dialoog komt op gang, met al dan niet verschillen, overeenkomsten of conflicten.  

Absurditeit, filosofie en humor kenmerken mijn werk. Ik houd ervan om te spelen met fantasie, droom en realiteit. Verwarring over ondefinieerbaar gedrag laat ruimte voor reflectie en laat de toeschouwer heroverwegingen maken van het waargenomene. 

Mijn meeste werk is te koop. Een gedeelte daarvan vind je in de online shopNeem contact op:

hans@hansjeths.nl


Volg mij op Instagram.

LinkedIn

Alle fotobeelden en teksten zijn exclusieve eigendom van Hans Jeths en worden beschermd door auteursrecht. Foto's en tekst mogen niet worden verspreid, verzonden, gereproduceerd, gekopieerd of op welke wijze worden gemanipuleerd zonder schriftelijke toestemming van Hans Jeths. Wil je zijn werk gebruiken, neem dan contact op.


Leveringsvoorwaarden

Privacy beleid***


All photo images and texts are Hans Jeths' exclusive property and are protected by copyright laws. His images and text may not be reproduced, copied, transmitted or in any way manipulated without his written permission. If you wish to use any of my images, please contact Hans Jeths.Hans Jeths FotografieDepotShop

Copyright© Jeths Productions, all images + stories 2012-2022  |  www.hansjeths.nl

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.

Deze website maakt gebruik van cookies om de site te verbeteren en om gedrag te volgen binnen en mogelijk buiten de site. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.

OK