Over

FOTO: THEO YBEMA, 2022

Het artistieke werk van Hans Jeths speelt zich af op het grensgebied van theater met beeldende kunst, fotografie, performance, storytelling en poëzie. 

Als fotograaf maakt hij portretten, zelfportretten en gebruikt hij bestaande portretten uit oude foto-archieven. Ook werkt hij regelmatig op straat en in de natuur.

Het stilstaande beeld van een foto maakt de tijd tastbaar. Er opent zich een ruimte naar de innerlijke ervaringsruimte van herinneringen en fantasie.

Met fotografie onderzoek ik de verschillende rollen rond mijn makerschap. Behalve als fotograaf zet ik mijzelf in als acteur, model, storyteller, dichter en curator tijdens het maakproces.

Vanuit verschillende rolperspectieven bevraag ik de karakters en hun verhalen. Ook een dier, een boom of een gebouw zie ik als een personage. Net als bij mensen ben ik benieuwd naar hun geschiedenis, hun overeenkomsten, verschillen en hoe ze zich tot elkaar verhouden.

In veel van mijn werk combineer ik beeld met tekst. Door een tekstfragment, gedicht - of door enkel een titel toe te voegen aan een foto - versterk, verstoor of stuur ik het verhaal. Hiermee nodig ik de toeschouwer om onderdeel te worden van het verhaal.

Absurditeit, filosofie en humor kenmerken mijn werk. Ik houd ervan om te spelen met fantasie, droom en realiteit. Verwarring over ondefinieerbaar gedrag laat ruimte voor reflectie en laat de toeschouwer heroverwegingen maken van het waargenomene.Meer over Hans Jeths

Neem contact op

Instagram

LinkedIn

Alle fotobeelden en teksten zijn exclusieve eigendom van Hans Jeths en worden beschermd door auteursrecht. Foto's en tekst mogen niet worden verspreid, verzonden, gereproduceerd, gekopieerd of op welke wijze worden gemanipuleerd zonder schriftelijke toestemming van Hans Jeths. Wil je zijn werk gebruiken, neem dan contact op.


Leveringsvoorwaarden

Privacy beleid***

All photo images and texts are Hans Jeths' exclusive property and are protected by copyright laws. His images and text may not be reproduced, copied, transmitted or in any way manipulated without his written permission. If you wish to use any of my images, please contact Hans Jeths.Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.

Deze website maakt gebruik van cookies om de site te verbeteren en om gedrag te volgen binnen en mogelijk buiten de site. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.

OK